- Autor: radkam3
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rukola | 125 |
Sýr Mozzarela | 200 |
Červená řepa | 400 |
Med | 30 |
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Ocet | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čerstvý tymián, ocet vinný
Energetická hodnota celkem: 3993 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1331 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 19.7, SAFA (g): 8, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Z kuchařky Dity Pecháčkové. Nejdřív připravíme zálivku - 30 g čerstvého tymiánu, 30 g medu (3 polévkové lžíce), 30 ml (3 lžíce) olivového oleje, 10 ml (1 kávová lžička) vinného octa. Červenou řepu oloupeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do zálivky. Osolíme a opepříme. Dáme péct na pečicí papír do trouby, 200 st., cca 40 minut. Pečenou řepu položíme do talíře na omytou rukolu a mozzarelu nakrájenou na plátky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.